onsdag 10. februar 2010

Det er så altfor lenge til....


I skrivende stund er det 52 dager, 3 timer og 21 minutter igjen til vi drar. Jeg syns det telles ned altfor treigt, vel og merke. Kan ikke gjøre noe annet enn å vente, gitt.

Idag er det 24 grader og regn i Zimbabwe. Kanskje ikke så rart med regn siden det er regntid der nå. Den er så og si ferdig når vi kommer ned. Zimbabwe har 3 årstider, en varm, en våt og en kald. Vi er der under den kalde årstiden; temperaturmessig så er det som en norsk sommer. Jeg håper på hvertfall 25 grader!  

Den 25. februar er det informasjonsmøte hos X-plore, som kanskje hadde vært greit å delta på. Selv om jeg har lest alt som er å lese om prosjektet. Det går vel ikke an å få for mye informasjon heller. En ting er å lese på nettet og i brosjyrer, en annen ting er jo å høre på de som fysisk har vært der.


Ellers er jeg stadig inne på http://www.landsider.no/, for å sjekke om det er noe ny info om "tilstanden" i Zimbabwe. Det har ikke vært noen bekymringsmeldinger på lang tid, så det er bare å ta det helt med ro. Men anyway, det er faktisk en bra side for å holde seg oppdatert på hva som skjer. Her kan man sette seg inn i landets skikker & regler, sikkerhet, praktiske opplysninger etc. En ting de er veldig opptatt av at man ikke skal; er å ta tog i Zimbabwe. Det gjør at jeg har litt lyst til å ta tog. Bare for å gjøre det. Men jeg skal ikke det.

De skriver også med STORE bokstaver: UTVIS SÆRSKILT FORSIKTIGHET VED BESØK I ZIMBABWE.

Noe av det man burde vite:
 • Unngå all kjøring etter mørkets frambrudd
 • Utvis skjerpet oppmerksomhet for å unnvike uroligheter som kan følge av matvaremangelen
 • Utvis skjerpet oppmerksomhet ved kjøring til og fra flyplassen i Harare
 • Hold lav profil i konfliktsituasjoner
 • Ikke fotografer eller vink til de som kjører i en eventuell kortesje
 • Utvis skjerpet oppmerksomhet for å unngå vinningskriminalitet, inkludert bilkapringer
 • Unngå å reise med tog i Zimbabwe
 • Ha aldri verdisaker, håndvesker eller bagasje synlig i bilen/taxi
 • Kjør bil med låste dører
 • Kamuflasjeklær er ulovlig
 • Unngå å ta bilder av militære installasjoner, offentlige bygninger, utenlandske ambassader og flyplasser
 • Det er ulovlig å innføre pornografi (da får jeg kanskje la Veronica bli hjemme ;)
Så neida....dette virker jo dødstrygt. Kommer til å ende opp som Moland og French...de har jo en egen nettside; freefrenchandmoland.com. Lurer på hva vår kommer til å hete...hvis det under noen omstendigheter skjer, så vær så vennlig å finn på et morsommere og bedre nettsidenavn enn: freeveronicaandhege.com. 

(Nå er jeg sikker på at Siv (mora til Veronica) har begynt å produsere noen svettedråper i panna, mormora hennes å).


-Hege-


2 kommentarer:

 1. Punkt 9: Kamuflasjeklær er ulovlig


  Tror det er viktig at du leser disse reglene nøye! Du sa jo til meg at det eneste du skulle gå i var grønne og brune klær sånn at du kunne gå i et med naturen.

  DET KALLES KAMUFLASJEKLÆR, HEGE!!

  SvarSlett
 2. Hahaha...visste du kom til å kommentere det! Men det er de fargene vi blir oppfordret å gå med, slik at dyra ikke freaker ut og flyr på deg! Men kanskje bedre å bli tatt knekken på av et dyr enn å sitte i fengsel hos Mugabe! Fargebytte vurderes sterkt!

  SvarSlett